Fast foody zabijają bakterie probiotyczne

Naukow­cy bada­ją­cy skład flo­ry jeli­to­wej biją na alarm, gdyż jak wyni­ka z ich badań spo­ży­wa­nie wyso­ko prze­two­rzo­nej żyw­no­ści, ubo­giej w błon­nik ma nega­tyw­ny wpływ na stan flo­ry jeli­to­wej. U miesz­kań­ców kra­jów, gdzie domi­nu­je taki styl odży­wa­nia zani­ka­ją bak­te­rie tra­wią­ce błon­nik, a trze­ba wie­dzieć, że wła­śnie te bak­te­rie mają naj­więk­szy dobro­czyn­ny wpływ na nasz orga­nizm. Ich brak pro­wa­dzić może do roz­wo­ju oty­ło­ści i cho­rób prze­wo­du pokar­mo­we­go, a tak­że do zwięk­szo­nej ilo­ści cho­rób aler­gicz­nych i auto­im­mu­no­lo­gicz­nych. Dla­cze­go tak się dzie­je? Ponie­waż natu­ra nie lubi próż­ni. W jeli­tach namna­ża­ją się bak­te­rie, któ­re nie są dla nasze­go orga­ni­zmu proz­dro­wot­ne. Dla­te­go die­ta boga­ta w błon­nik jest warun­kiem utrzy­ma­nia zdro­wia. Moż­na w tym celu wzbo­ga­cić swą die­tę o pro­duk­ty spo­żyw­cze, w któ­rych ta sub­stan­cja wystę­pu­je. Moż­na rów­nież suple­men­to­wać die­tę pro­duk­ta­mi boga­ty­mi w błon­nik, a jesz­cze lepiej w błon­nik i bak­te­rie pro­bio­tycz­ne. Takim pro­duk­tem jest bez wąt­pie­nia Regu­lo­bon, w skład któ­re­go wcho­dzą łupi­na nasien­na bab­ki jajo­wa­tej, błon­nik z nasion owsa, inu­li­na z cyko­rii, mikro­kap­suł­ko­wa­ne kul­tu­ry bak­te­rii pro­bio­tycz­nych. Moż­na rów­nież jesz­cze bar­dziej wzmoc­nić efekt, doda­jąc do Regu­lo­bo­nu suple­ment die­ty o nazwie Bac­ti­bon com­plex zawie­ra­ją­cy w swo­im skła­dzie zestaw bak­te­rii pro­bio­tycz­nych zamknię­tych w mikro­gra­nul­kach. Taka for­ma pro­bio­ty­ku uła­twia jego prze­ni­ka­nie przez kwa­śne śro­do­wi­sko żołąd­ka.

Scroll to Top